GRAD U KOJEM AUTOMOBILI IŠČEZAVAJU Ovde se koriste autobusi na vodonik, grade superulice za dvotočkaše i podstiče hodanje!

Izvor: Kurir, 06.Mar.2021, 13:32

GRAD U KOJEM AUTOMOBILI IŠČEZAVAJU Ovde se koriste autobusi na vodonik, grade superulice za dvotočkaše i podstiče hodanje!

Nemački grad Hajdelberg najpoznatiji je kao univerzitetski i grad bogate istorije, sa najstarijim univerzitetom u zemlji, četiri Instituta Maks Plank, Evropskom laboratorijom za molekularnu biologiju, kao i čuvenim, 800 godina starim dvorcem. Ipak, Hajdelberg bi uskoro mogao da postane još poznatiji kao grad s nultom stopom emisija gasova sa efektom staklene bašte koji izazivaju globalno zagrevanje - i grad u kojem su automobili izuzetak u saobraćaju, a ne pravilo, ako plan gradonačelnika Ekarta Vurcnera uspe.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ovo je grad u kojem automobili više nisu dobrodošli

Izvor: Radio 021, 07.Mar.2021, 08:34

Nemački grad Hajdelberg najpoznatiji je kao univerzitetski i naučni centar bogate istorije, s najstarijim univerzitetom u zemlji, četiri Instituta Maks Plank, Evropskom laboratorijom za molekularnu biologiju, kao i čuvenim 800 godina starim dvorcem. Ali Hajdelberg bi uskoro mogao da postane još...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.