Acer Iconia Tab A500

Izvor: NaDlanu.com, 24.Avg.2011, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Acer Iconia Tab A500

Jedan od razloga zbog kojih je kompanija Acer uspešna na IT tržištu, osim relativno povoljnih cena po kojima nudi svoje proizvode, jeste stalno stremljenje da se "zakači" za novi tržišni trend i da korisnicima ponudi novu tehnologiju ili novi tip proizvoda.

Tako je ovaj proizvođač među prvima predstavio i tablet zasnovan na Androidu 3.0 Honeycomb, odmah nakon Motorole, a zajedno sa drugim velikim igračima. U stvari, Acer je zvanično predstavio (najavio) dva takva uređaja, Iconia >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Tab modele sa ekranima od 10 i 7 inča. Prvi se već izvesno vreme može kupiti kod nas, i to po iznenađujuće povoljnim uslovima, a drugi će uskoro u prodaju. Naravno, razlog "kašnjenja" manjeg modela je činjenica da Android 3.0 isprva nije dobro radio sa ekranima niže rezolucije, što je Google tek nedavno rešio verzijom Android 3.2.Kao što smo već rekli, Acer Iconia Tab A500 se može kupiti i u nekima od naših prodavnca računara, a cena je zaista osetno niža od cifara koje se, primera radi, u inostranstvu traže za Motorolu XOOM ili Samsung Galaxy Tab 10.1. Srbija, doduše, nije merodavno tržište za ocenu uspeha i cene jednog tableta, jer se ovakvi uređaji tek stidljivo pojavljuju u rukama naših korisnika. Ipak, Iconia Tab, upravo zbog svog odnosa kvaliteta i cene, zabeležio je veliki uspeh u komšijskim zemljama (Rumunija, Bugarska). Ruku na srce, Acer ga isporučuje bez 3G modema (takav model će biti u ponudi kasnije), ali je za većinu korisnika i Wi-Fi varijanta sasvim dovoljno upotrebljiva. No, nemojte pomisliti da je Acer pravio još žrtava po pitanju funkcionalnosti. Ako izuzmemo 3G podršku, ovaj gedžet je po ugrađenim komponentama sasvim ravnopravan sa takmacima kakav je pomenuti XOOM. Dakle, poseduje moćni Tegra 2 čipset, 1 GB RAM-a, dve kamere, kvalitetni 10,1-inčni displej rezolucije 1280 x 800 pix, slot za memorijske kartice i čak 32 GB ugrađene memorije za skladištenje podataka. Izgleda da je povoljna cena Iconia Taba strateški potez, rezultat želje proizvođača da se brzo pozicionira na tržištu tableta. Kompanija je, uostalom, sličnu stvar pre par godina napravila i na tržištu tada popularnih netbook računara.Više na MobiHobi

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.