Vučić o Đukanoviću: I dalje mu se priviđaju stvari; Nećete šutirati srpski narod

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 00:17

Vučić o Đukanoviću: I dalje mu se priviđaju stvari; "Nećete šutirati srpski narod"

Beograd -- Komentarišući izjave Mila Đukanovića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se njemu priviđaju stvari i da će uvek da stane u odbranu Srbije.

"Moje pitanje je što ste dozvolili da se narušavaju pravila Dejtona? Zašto ne vratite šumarstvo i poljoprivredu RS jer po Dejtonu pripada RS? Što to ne vratite pa da i ljudi u RS povuku deo svojih zahteva? Kad vam treba da se pozivate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Dejton onda je dobar, kad vam smeta onda može i tako", rekao je.

"Uskoro kreće izgradnja od Duge poljane ka Arilju i Požegi, divno za Bošnjake, divno za Srbe. U našoj zemlji kad im kažete da put Niš-Priština donosi naviše Albancima, ali donosi mnogo i Srbima, i na KiM, ali u ostatku Srbije", rekao je.

"Za Otvoreni Balkan ovde kažu da je velikoalbanski projekat, a tamo kažu da je velikosrpski. Oni cepali naše zastave, a mi ovde njihove", rekao je.

"Milu se još priviđaju različite stvari, još od nekih dana kada su mu se privišali različiti snovi. Ima on pametnija posla kojima treba da se bavi. To je pitanje za CG, ali Đukanovič je izrazio antisrpski pristup, to ću uvek da osudim", rekao je.

"To da su Srbi maligni uticaj, protiv toga ću uvek da se borim. On mora jednu stvar da zna - uvek ću da štitim srpski narod i branim Srbiju", rekao je. "Ja neću da prihvatim da je Oluja bila divna i da je Jasenovac bio radni logor, ali to neće da izazove neke nove potrese u našim odnosima", rekao je.

"Bili su to dobri razgovori, uvek smo spremni da razgovaramo, i sa Kurtijem, iako ne vidim smisao razgovora sa njim", kazao je Vučić.

"Hoću da se zahvalim Godfriju sa kojim smo veoma dobro sarađivali. Mnogo toga je urađeno na promeni klime." "Hil je svakako blizak prijatelj Bajdena, doajen njihove scene. Znamo ga, nisu nam iskustva laka, ali verujemo da ćemo moći da sarađujemo", dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.