Vučić: Crnogorske vlasti o crkvenoj imovini da razgovaraju sa SPC u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2020, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Crnogorske vlasti o crkvenoj imovini da razgovaraju sa SPC u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nije razgovarao sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o Zakonu o slobodi veroispovesti, navodeći da je razgovor uvek lekovit, ali da se mora razgovarati sa Srpskom pravoslavnom crkvom sa sedištem u Beogradu.

Jedino na šta želim da obratite pažnju, crnogorske vlasti govore o Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, a razgovor mora da se vodi sa SPC. Da li će ona da odredi neku svoju mitropoliju ili eparhiju, mitropolija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije neka posebna, već deo SPC, rekao je Vučić.

Samo molim srpsku crkvu, da nam neko ne bi rekao da naši manastiri pripadaju mitropoliji ili nekim drugim eparhijama. Pitanje je da li ih uvek vide neki u okviru SPC, govorim pre svega o ljudima iz crnogorskog režima, rekao je Vučić.

On je ponovio da je partner u razgovorima SPC sa sedištem u Beogradu, navodeći da je to tema u razgovoru i sa Briselom, i u razgovoru sa Albancima.

Upitan o izjavi ekonomista da će Srbiji biti potrebno 30 godina da stigne Mađarsku, Vučić je rekao da Milojko Arsić, savetnik Mirka Cvetkovića, kaže da Srbiji treba 30 godina da stigne Mađarsku, ali da on misli da je potrebno i manje.

Srećan sam da stižemo Mađarsku, za razliku od vremena kada je Arsić vladao. Danas govore kojom brzinom ćemo da stignemo Mađarsku, Slovačku, Češku i to vam govori koliko je Srbija na dobrom putu, naglasio je Vučić.

Upitan o saobraćajnom udesu koji je skrivio lider Pokreta slobodnih građana i glumac Sergej Trifunović, Vučić je rekao da nije u stanju da komentariše "to šta taj čovek radi".

Nesrećnik Sergej Trifunović, "lezi lebe da te jedem", on razmišlja u nekim drugim kategorijama, ne procentima, ocenio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić: Vlasti Crne Gore moraju voditi dijalog sa SPC

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jan.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da vlasti Crne Gore moraju voditi dijalog u vezi sa spornim Zakonom o slobodi veroispovesti sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) čiji je deo Mitropolija crnogorsko-primorska, prenosi agencija Beta. On je posle otvaranja novog pogona fabrike Mei...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.