Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 20:16

VUČIĆ OTKRIO ŠTA JE MILO TRAŽIO OD NJEGA: Crnogorski predsednik insistirao na jednoj stvari

Vučić je kazao i da je liderima u regionu nudio da imaju iste zahteve, ali da pojedinim političarima najviše smeta Srbija.

Upitan da li su se države na sastanku u Brdu kod Kranja usaglasile da se region posmatra kao celina, Vučić je kazao da su se sve države to saglasile.

- Nisu se svi saglasili, a ja jesam. Ima jedna rečenica na kojoj je insistirao Đukanović - da se ide po principu regate, oni misle da bi da Srbija i Crna Gora trebalo da idu prve, a nama je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bitnije da vidimo šta možemo da uradimo u našem regionu - izjavio je Vučić.

Da pojasnimo, takozvani princip regate znači vrednovanje rezultata svake države posebno pri procesu integracije u EU.

On je kazao da Srbija sa BiH, Hrvatskom, Crnom Gorom, prištinskim institucijama, Rumunijom i Bugarskom ima suficit u trgovinskim i platnim odnosima.

- Čiji je onda interes najveći. Ja moram da izigravam budalu i da sve govorim javno. Imamo ekonomiju snažniju od drugih. Bili smo na 33 mlrd BDP, ove god 55,5 milijardi, skočili smo toliko za samo nekoliko godina. Zamislite da toliko skočimo za narednih nekoliko godina. To je onda drugačija zemlja, koja može da bude članica EU - rekao je on.

Vučić je kazao i da je liderima u regionu nudio da imaju iste zahteve, ali da pojedinim političarima najviše smeta Srbija sa kojom ne žele da imaju išta zajedničko jer tako grade svoje političke karijere.

- Najlakše je doći u neke centre moći i pričati o malignom uticaju iako ne znaju šta to znači i iako ne znaju na engleskom kako se to kaže. To su Rusi, Kinezi i zločinački Srbi zajedno sa njima. I vi gledate i smejete se, kada ne razumete potrebu za većim zajedništvom gledajte svoj posao - zaključio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.