Uveren sam da će Đukanović potpisati zakon o veroispovesti

Izvor: B92, 22.Jan.2021, 11:49

"Uveren sam da će Đukanović potpisati zakon o veroispovesti"

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić izrazio je uverenje da će predsednk Crne Gore Milo Ðukanović potpisati usvojene Izmene zakona o slobodi veroispovesti.

On je za beogradsku TV Pink naveo da će to Ðukanović uraditi ne zbog toga što misli da je zakon sada dobar, već što bi u suprotnom bio izložen riziku da bude smenjen sa dužnosti predsednika Crne Gore od strane parlamentarne većine.

"Parlamentarna većina ima dovoljno prostora da može da promeni čitav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niz zakona. Može da razreši i razvlasti one koji su zloupotrebljavali poziciju koju su imali i koristili državnu moć da štite Mila Ðukanocića i radili na štetu većine građana Crne Gore", rekao je Mandić, koji se iz Crne Gore uključio putem skajpa.

Navodi da se očekivalo od Vlade premijera Zdravka Krivokapića da brže i hrabrije inicira promene u Crnoj Gori.

"Kako vidimo da je to usporeno, mi ćemo kao najbrojniji poslanički klub vladajuće većine uskoro krenuti sa inicijativama koje su pripadale vladi, a sve kako bi se razvlastio režim Mila Ðukanovića", naveo je Mandić.

Ističe da je u Crnoj Gori došlo do promene vlasti, ali da se i dalje na važnim mestima u državi nalaze ljudi Mila Ðukanovića.

"Javni servis se u Crnoj Gori pretvorio u propagandnu mašineriju novocrnogoraca koji žele da Crnu Goru grade na antisrpstvu. Jedna od tih poluga je propaganda o navodno velikim kriminalcima - vladici Joanikiju koji je osnivač nekog novog sedmog bataljona, o ljudima koji dolaze iz Srbije da bi poremetili harmonične odnose u Crnoj Gori", naveo je Mandić.

Govoreći o uništavanju dokumentacije, o čemu je govorio novi šef Agencije za nacionalnu bezbednost, Mandić je rekao da će predsednik parlamentarnog Odbora za bezbednost otvorirti tu temu kako bi dobili konkretne informacije.

"Crna Gora nije demokratska zemlja. Agencija za nacionalnu bezbednost, ali i policija imaju savemenu opremu za prisluškivanje. Ubeđen sam da i ovaj razgovor prisluškuju. Ako pođete od činjenice da je taj mehanizam bio okrenut protiv SPC, protiv opozicije, većine građana, onda vidite s kakvim je informacijama raspolagao Ðukanović", rekao je Mandić.

Smatra da bi za Agenciju za nacionalnu bezbednost bilo najbolje da se primeni češki model, potpuna rekonstrukcija i nova izgradnja službe bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.