TRI PRSTA NA SRCU TOKOM INTONIRANJA HIMNE! Kovačevićev potez pokazao pravo Milovo lice: Smeta im samo postojanje srpskog naroda

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2021, 19:51

TRI PRSTA NA SRCU TOKOM INTONIRANJA HIMNE! Kovačevićev potez pokazao pravo Milovo lice: Smeta im samo postojanje srpskog naroda

Hajku je podigla partija Mila Đukanovića i njihovi privesci nakon što je Marko Kovačević, gradonačelnik Nikšića, intoniranje državne himne sa svečanoj sednici Skupštine opštine ispratio sa tri prsta na grudima.

- Zamislite kad se na jedan srpski pozdrav oni koji se pozivaju na građansku i evropsku Crnu Goru smatraju uvređenima. Njima dakle smeta i samo postojanje srpskog naroda u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Crnoj Gori, a kamoli da neko od pripadnika tog naroda u našoj zemlji vrši vlast - poručili su iz Demokratskog fronta Nikšić Demokratskoj partiji socijalista.

DPS je ranije saopštio da predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević sa tri prsta na grudima tokom intoniranja himne provocira građane i građanke, te da njegov postupak izaziva žaljenje.

- Kovačević je današnjim potezom razotkrio sve fašiste i šoviniste u Crnoj Gori jer nije uradio ništa što bi bilo koga uvredio osim što je svedočio da Srbi u ovoj zemlji postoje i imaju pravo na normalan život. To da Nikšić izdajnike šalje na smetlište istorije je istina, a najbolji dokaz za to je i činjenica da je DPS zajedno sa SD-om i ostalim privescima danas opozicija u našem gradu, a kako vreme bude prolazilo, vaš će status biti sve lošiji i lošiji - naveli su iz DF-a.

Poručili su DPS-u da bolje da su slušali poruke mira i tolerancije koje su poslate sa današnje svečane sednice nego što su sebe zarobili u mržnji prema svemu srpskom.

- Takođe red bi nalagao i da se izvinite građanima Nikšića što ste trideset godina sistematski uništavali grad. Nova lokalna samouprava uradila je više za tri meseca nego vi za trideset godina - zaključili su iz DF-a Nikšić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.