Sporovi oko dragulja vrijednih preko dvije milijarde pred crnogorskim sudovima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Avg.2023, 19:43

Sporovi oko dragulja vrijednih preko dvije milijarde pred crnogorskim sudovima

Kome će pripasti preko 28 kilograma poludragog kamena - opala koji je u Crnoj Gori duže od deceniju, odlučiće Sud u Kotoru. Opal je zaplijenjen od dva lica sa južnoafričkim pasošima marta 2012. Proglašen je državnom imovinom i smješten u trezor Centralne banke Crne Gore. Bilo je to u vrijeme vlasti Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića. Tamo su dočekali i promjenu vlasti avgusta 2020. Nove vlasti odlučile su da prodaju dragulje, ali je u tome zaustavio kotorski Sud, do okončanja...
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Spor pred crnogorskim sudom: Kome će pripasti dragulji vredni tri milijarde evra?

Izvor: Danas, 22.Avg.2023, 14:12

Kome će pripasti preko 28 kilograma poludragog kamena - opala koji je u Crnoj Gori duže od deceniju, odlučiće Sud u Kotoru.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.