Izvor: RTS, 30.Sep.2022, 13:23

Poslanici crnogorskog parlamenta nisu usvojili dnevni red, bez rasprave o skraćenju mandata

Skupština Crne Gore neće raspravljati o predlogu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića o skraćenju mandata parlamentu, nakon što poslanici na današnjoj sednici nisu usvojili dnevni red sa tom inicijativom.
Glasalo je 80 poslanika - 39 njih je glasalo za, dok je 41 poslanik bio protiv da se na dnevni red stavi predlog predsednika Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore. Sednici je prisustvovao Milo Đukanović.
Predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << parlamenta Danijela Đurović na početku sednice saopštila je kako postoji kvorum za rad, jer je bila prisutna većina poslanika.
"Podsećam da sam sazvala sednicu vanrednog zasedanja, a na zahtev predsednika Crne Gore. Za dnevni red određena je jedna tačka i to Predlog odluke za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore", rekla je Đurovićeva.
Zakonodavni odbor se o inicijativi nije izjasnio jer Đukanović nije došao na dve sednice tog skupštinskog tela.
Đukanović je u obrazloženju za skraćenje mandata parlamentu naveo da se nisu stekli uslovi da mandat za sastav Vlade poveri lideru Demosa Miodragu Lekiću.
Kako je rekao, konsultativni proces je jasno pokazao da nema osnova da se u Ustavom predviđenom roku predloži mandatar koji bi obezbedio podršku u Skupštini za sastav 44. Vlade Crne Gore.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović: Abazović izvođač radova pretenzija Rusije i Srbije, odgovornost je na Parlamentu

Izvor: Danas, 30.Sep.2022

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je, nakon sednice Skupštine na kojoj se nije glasalo o njegovom predlogu za skraćenje mandata Skupštini, da postoje ustavne norme koje su obavezujuće za svakog čoveka.

Nastavak na Danas...

Bez rasprave o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore - sednica trajala jedan minut

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2022

Skupština Crne Gore danas neće raspravljati o predlogu predsednika države Mila Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini pošto poslanici nisu usvojili dnevni rad sa tačkom koja se odnosi na raspravu o tom predlogu...Zakonodavni odbor se juče o tome nije izjasnio jer Đukanović nije došao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nije izglasana smena predsednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović

Izvor: Danas, 30.Sep.2022

Poslanici Skupštini Crne Gore nisu izglasali smenu predsednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović. Bio je ovo nastavak sednice koja je prekinuta 2. septembra, kada je potpredsednica parlamenta Branka Bošnjak dala pauzu, a koja je trajala do danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.