Bez rasprave o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore - sednica trajala jedan minut

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2022, 13:58

Bez rasprave o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore - sednica trajala jedan minut

Skupština Crne Gore danas neće raspravljati o predlogu predsednika države Mila Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini pošto poslanici nisu usvojili dnevni rad sa tačkom koja se odnosi na raspravu o tom predlogu.

Zakonodavni odbor se juče o tome nije izjasnio jer Đukanović nije došao na dve sednice tog skupštinskog tela, preneo je RTCG.

Đukanović, koji je prisustvovao današnjoj sednici, u obrazloženju za skraćenje mandata parlamentu naveo je da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nisu stekli uslovi da mandat za sastav Vlade poveri lideru Demosa Miodragu Lekiću.

Đukanović je 23. septembra predložio skraćenje mandata sadašnjeg skupštinskog saziva, nakon što nije dao mandat za sastav vlade Miodragu Lekiću (Demos), koga je predložila stara parlamentarna većina.

Ista većina juče je odbila da o inicijativi predsednika raspravlja na odvojenim sednicama Zakonodavnog i Odbora za politički sistem i pravosuđe.

Oni su tvrdili da je Đukanović bio obavezan da dođe na sednice i obrazloži predlog, što on nije prihvatio.

Đukanović smatra da je skraćenje mandata Skupštini najoptimalnije rešenje u datoj političkoj situaciji i da je u najboljem interesu svih građana Crne Gore, jer se time otvara mogućnost za organizovanje prevremenih parlamentarnih izbora u sto kraćem roku.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.