Nesuđeni kandidat za predsednika CG: Đukanović se prema Srbiji nije ponašao ni kao da smo susedi

Izvor: B92, 09.Apr.2023, 12:26

"Nesuđeni" kandidat za predsednika CG: "Đukanović se prema Srbiji nije ponašao ni kao da smo susedi"

Milojko Spajić "nesuđeni" kandidat za predsednika Crne Gore i lider pokreta Evropa sad koja je porazila Mila Đukanovića je otkrio šta pobeda znači za građane.

Spajić je u intervjuu za Kurir je govorio i o budućim odnosima sa Srbijom.

Spajić je rekao da je verovao u pobedu Jakova Milatovića kojim građani Crne Gore dobijaju predsednika svih, bez obzira na naciju, veru, partiju ili ideologiju.

"Milo Đukanović je bio predsednik samo onima koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za njega glasali i članovima svoje partije, na čijem je čelu bio više od dve decenije", rekao je Spajić za Kurir.

On je istakao da je Đukanović "stari politički vuk" i da je moglo i da se očekuje i neočekivano, ali da je verovao i pre drugog kruga da će ubedljivo izgubiti.

Spajić je, komentarišući koji će biti prvi potezi novog predsednika Crne Gore, rekao da se boji da "gorući problemi u Crnoj Gori nisu u rukama predsednika Crne Gore, to jest u njegovoj nadležnosti" i istakao da prioritet ostaje borba protiv korupcije i protiv teške finansijske situacije za koju je, navodi, odgovoran aktuelni ministar finansija.

O odnosima sa Srbijom, Spajić kaže da je naša zemlja mnogo više od suseda za Crnu Goru.

"Đukanović se nije ponašao ni kao da smo susedi. Politika Crne Gore prema državama Zapadnog Balkana mora biti najbolja moguća, jer kako ćemo objasniti EU da želimo da se integrišemo u EU a ne možemo da se integrišemo s najbližim susedima", rekao je Spajić za Kurir i istakao da očekuje da će "Crna Gora i Srbija otvoriti novu stranicu u svojim odnosima, koja će biti od obostranog interesa i uz puno uvažavanje".

Spajić nije želeo da komentariše plan predsednika Milatovića o poseti Srbiji, ali je istakao da će ona sigurno uslediti nakon poziva iz Beograda i izrazio uverenje da nema razloga da tako ne bude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"SRBIJA JE ZA CRNU GORU MNOGO VIŠE OD SUSEDA" Lider "Evrope sad": Đukanović se nije ponašao ni kao da smo komšije, "velikosrpski nacionalizam" mu je bio glavna karta

Izvor: Blic, 09.Apr.2023

"Srbija je za Crnu Goru mnogo više od suseda. Đukanović se nije ponašao ni kao da smo susedi. Politika Crne Gore prema državama Zapadnog Balkana mora biti najbolja moguća, jer kako ćemo objasniti EU da želimo da se integrišemo u EU a ne možemo da se integrišemo s najbližim susedima. Očekujem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.