NIJE MOGUĆE POSTIĆI ZAJEDNIČKI STAV! Vučić se sastao sa Milom Đukanovićem!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2020, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NIJE MOGUĆE POSTIĆI ZAJEDNIČKI STAV!" Vučić se sastao sa Milom Đukanovićem!

Predsednici Srbije Aleksandar Vučić i Crne Gore Milo Đukanović susreli su se večeras u Izraelu. 

Dvojica predsednika borave u ovoj zemlji povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust.

Kako se nezvanično saznaje, Vučić i Đukanović dugo su tokom zvanične večere razgovarali o svim važnim pitanjima u međusobnim odnosima Srbije i Crne Gore.

Vučić je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekao da je razgovor bio težak i kompleksan.

- Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom Zakonu o verskim slobodama u Crnoj Gori i saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene, i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav - kaže Vučić.

Dvojica predsednika saglasili su se da razgovore uskoro nastave.

- Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja - rekao je Vučić.

Evrointegracije su takođe bile tema.

- Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu - kazao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.