Milogorci sram vas bilo! Izlepili plakate gde optužuju SRPSKE OSLOBODIOCE za gnusne zločine! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milogorci sram vas bilo! Izlepili plakate gde optužuju SRPSKE OSLOBODIOCE za gnusne zločine! (FOTO)

Njihovoj sramoti nema kraja

U svim većim crnogorskim gradovima jutros su osvanuli plakati sa porukom "Nikad više 1918".

Plakati su osvanuli u Podgorici, Pljevljima, Kotoru, Herceg Novom, Cetinju, Bijelom Polju i drugim gradovima.

Uz slogan "Za pravo, čast i slobodu Crne Gore", ilustraciju na plakatu prati i sledeći tekst:

Današnja Crna Gora u kojoj režim Mila Djukanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proglašava Srbe okupatorima. pic.twitter.com/56XQD5AWuI

— адв.Владимир Ђукановић (@serbia_forever) September 23, 2018

"U nemilosrdnoj odmazdi i represiji nad narodom Crne Gore počinjenim od strane Srbije, njene vojske, žandarmerije i domaćih izdajnika u njenoj službi, zbog aktivnog otpora okupaciji i aneksiji svoje domovine, jedne od najstarijih balkanskih država, između decembra 1918. i avgusta 1929. godine, u vrtlogu pakla i smrti nestalo je nekoliko hiljada ljudi".

Dodaje se da je ubijeno preko 3.200 ljudi, od kojih mnogi i zverski, opljačkano i popaljeno preko 5.800 crnogorskih domova i drugih objekata.

Na plakatima se navodi da je hapšenja, mučenja i zatvaranja prošlo preko 4.700 muškaraca, žena i dece.

"Prognano je ili primorano na egzil više od 3.000 crnogorskih porodica. U gotovo svakom naselju kroz koje su prošle srpske kaznene jedinice vršena su silovanja devojaka i žena usled kojih je veliki broj njih kasnije činio samoubistva davljenjem ili vešanjem. Čitava Crna Gora prošla je kroz sramoćenja neviđena u njenoj celokupnoj istoriji", piše na plakatima.

Plakate su, kako su objavili mediji, izlepili ljubitelji komitskog pokreta i Krsta Zrnovog Popovića.

Ono što su Milogorci zaboravili je da su neki od najvećih sinova Crne Gore za sebe govorili da su Srbi. Kako su oni u svojoj izopačenosti otišli daleko, nije poznato, ali ovakve bljuvotine i uvrede na račun svojih predaka koji su živote davali za srpsku Crnu Goru i Srbiju su prevazišle svaku meru.

Setimo se samo Mojkovačke bitke gde je vojska Kraljevine Crne Gore, predvođena serdarom Jankom Vukotićem, junački branila odstupnicu srpskoj vojsci. Kako ih nije sramota od svojih "đedova" koji su se hrabro borili i žrtvovali, braneći srpstvo i koji su uvek znali ko su, šta su i gde pripadaju. Svoju pripadnost srpstvu, obraz i čast, Crnogorci su ponosno branili vekovima, a sada su se našli beskičmenjaci i izrodi koji brutalno i najgnusnije vređaju sve ono što je sveto, krv i žrtvu svojih predaka i neprestanu borbu za slobodu.

Odakle im suluda ideja da je Crnu Goru 1918. okupirala neka vojska koja je došla sa strane?! Ovi izrodi očigledno nisu svesni da su Srbi koji su oslobodili Crnu Goru 1918. bili zapravo Crnogorci, pobednici Velikog rata i heroji borbe za slobodu.

Setimo se reči najvećeg srpskog pesnika i vladara Crne Gore, Petra II Petrovića Njegoša koji kaže: Svak' je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.