Milo ne treba da se petlja i drži predavanja Srbiji

Izvor: B92, 22.Dec.2018, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Milo ne treba da se petlja i drži predavanja Srbiji"

Beograd -- Nije pristojno da se Milo Đukanović petlja i daje preporuke Srbiji, rekao je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

On je to izjavio povodom intervjua crnogorskog predsednika javnom servisu Crne Gore.

Dodik smatra da je sve ono što je Milo Đukanović govorio o Srbiji I SPC - greška, nepotrebno, mada je sve to, kaže, moglo i da se očekuje i da se zna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
“To je greška. Milo ne bi trebalo da se petlja i da se stavlja u ulogu da drži predavanja srpskom narodu i Srbiji u celini”, rekao je Dodik na zajedničkoj konferenciji za predsednikom Srbije.

Naveo je i da crnogorske službe “rovare” u RS, I da su čak lokalni funkcioneri tražili pripajanje Crnoj Gori, iako se ta oblast uopšte ne graniči sa Crnom Gorom.

"Crna Gora mora da promeni odnos prema srpskom narodu u celini i da mu da iste slobode i prava kao i Crnogorcima”, rekao je Dodik.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ocenio je da je poslednjih godina došlo do zaoštravanja odnosa Srbije sa komšijama - Zagrebom, Prištinom, pa i Podgoricom.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik:Pravo na samoopredljenje priznati i Republici Srpskoj i Srbima na severu Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2018

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da pravo na samoopredeljenje, koje međunarodni faktor nekim drugim narodima dozvoljava, treba da se prizna i RS i dodao da je on predsednika Srbije zamolio da u budućim političkim razgovorima ojača taj pristup..."Smatramo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.