Milo Đukanović oštro po SPC

Izvor: Mondo, 19.Okt.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milo Đukanović oštro po SPC

Očigledno je problem SPC da svakoga ko nije poput njih, slepi poslušnik interesa ruskog imperijalizma, velikosrpskog nacionalizma i agresivnog svetosavlja koji promoviše SPC, proglašava izdajnikom, poručio je Milo Đukanović.

Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

"Izdajnikom čega? Izdajnikom njihovih interesa. Da, taj sam", rekao je predsednik Crne Gore, preneo portal IN4S.

Đukanović je to rekao povodom izjave mitropolita Amfilohija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je "predsednik Crne Gore, u borbi protiv ruskog imperijalizma postao 'igračka' u rukama zapadnoevropske, američke i NATO imperije".

Đukanović kaže da se u sličnom kontekstu može protumačiti i izjava patrijarha srpskog Irineja, da je Crna Gora "istorijski srpska zemlja - srpska Sparta".

Đukanović: Rusi umešani u pokušaj atentata

Crnogorski predsednik smatra da takve izjave služe da otežaju put Crne Gore ka emancipaciji i prihvatanju vrednosti moderne Evrope.

Teške optužbe: Irinej kritikovao crnogorsku vlast

"Ovo su gluposti koje pokušavaju da ometu Crnu Goru na putu njene emancipacije i usvajanja standarda koji će nas učiniti sastavnim delom savremenog društva Evropske unije", naveo je Đukanović.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.