Đukanović: Crna Gora ne sme da sledi agresivno svetosavlje

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Crna Gora ne sme da sledi agresivno svetosavlje

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da Crna Gora ne sme da sledi ni ruski, ni velikosrpski nacionalizam, ali ni "agresivno svetosavlje" koje poništava crnogorski verski i nacionalni identitet.

"Očigledno je problem SPC da svakoga ko nije poput njih, slepi poslušnik interesa ruskog imperijalizma, velikosrpskog nacionalizma i agresivnog svetosavlja, kojeg promoviše SPC, proglašava izdajnikom. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Izdajnikom čega, izdajnikom njihovih interesa? Da taj sam", rekao je Đukanović novinarima komentarišući izjavu mitropolita Amfilohija da je u borbi protiv ruskog imperijalizma postao igračka u rukama zapadno-evropske, američke i NATO imperije.

 Đukanović je ocenio da su takve izjave sastavni deo repertoara kojim se na Crnu Goru obrušio i patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej.

"Ovo su gluposti koje pokušavaju da ometu Crnu Goru na putu njene emancipacije i usvajanja standarda koji će nas učiniti sastavnim delom savremenog EU društva", rekao je Đukanović.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović: Problem SPC je svako ko nije poput njih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Okt.2018

Crna Gora ne smije da slijedi ni ruski, ni velikosrpski nacionalizam, ali ni agresivno svetosavlje koje poništava crnogorski vjerski i nacionalni identitet, poručio je predsjednik Milo Đukanović. On je to u petak izjavio u Igalu, komentarišući izjavu mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.