Milo Đukanović: Katastrofa

Izvor: B92, 03.Mar.2021, 21:21

Milo Đukanović: Katastrofa

Podgorica -- Crna Gora najdalje je odmakla u procesu evropeizacije i da sada ostane van koloseka bila bi katastrofa, saopštio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Odgovarajući na pitanja novinara iz regiona, na Petom novinarskom forumu, Đukanović je kazao i da smatra da je politika građanske države, multietničke demokratije i evropskog sistema vrednosti počela ozbiljno da pušta korene u Crnoj Gori.

Prevazilaženje podela u državi jeste izazov, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put za njihovo savladavanje treba tražiti ne odričući se antifašizma, jer bi to značilo "odreknuti se sebe", saopštio je Đukanović.

"Odricanje od antifašizma je zapravo odricanje Crne Gore od sebe same. Ja tako doživljavam, to nam preporučuju oni koji žele da se Crna Gora i finalno odrekne svog identiteta", kazao je Đukanović.

Istakao je da je antifašizam najvrednija karika crnogorskog identiteta.

"Ubeđen sam da će Crna Gora ostati veoma postojano privržena vrednostima antifašizma i da će pod tim antifašizmom tretirati sve one izazove ovog vremena. Mi kada danas govorimo o antifašizmu, to je borba protiv svakog oblika diskriminacije u našem društvu", rekao je Đukanović.

Uveren je da smo veoma odlučni da odbranimo vrednosti antifašizma i očuvamo građansku Crnu Goru.

Dodao je da nema velikih dilema za inteligentne politike, već za inteligentne ljude

"Nisam apologeta Evrope, vidim evopske slabosti, ali apsolutno znam da postoji jedna mnogo lošija solucija od svih slabosti koje danas vidimo u Evropi, a to je ostati i dalje van evropskog koloseka, to je katastrofa za sve nas. Nažalost, to se još nije dovoljno razumelo u našem regionu, zbog toga imamo podele", rekao je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lajčak: Evropske integracije Crne Gore u zajedničkom interesu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021, 08:44

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak rekao je danas u Podgorici da je Crna Gora lider u evropskim integracijama i da je Evropska komisija naglasila da Crna Gora ima najbolju poziciju da završi pregovore tokom mandata ove...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.