Međunarodni institut: Vreme za odlazak tridesetjednogodišnjeg režima Mila Đukanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 21:51

Međunarodni institut: Vreme za odlazak tridesetjednogodišnjeg režima Mila Đukanovića

Međunarodni institut IFIMES, sa sedištem u Ljubljani, objavio je analizu u kojoj navodi da ukoliko Zapad želi istinsku demokratizaciju i prosperitet Zapadnog Balkana, ključni iskorak koji se mora napraviti je osigurati odlazak tridesetjednogodišnjeg režima Mila Đukanovića.

Zapad sa hipotekom Đukanovića nema nikakvog kredibiliteta za sprovođenje demokratizacije Zapadnog Balkana i pokretanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pozitivnih pomaka u tom regionu, koji poprilično zaostaje za modernim evropskim tokovima i trendovima, navode analitičari.

U analizi se navodi da se vodeće zemlje u međunarodnoj zajednici moraju ozbiljno pozabaviti Đukanovićem i Crnom Gorom, jer postojeći politički konflikt i antagonizmi prisutni u crnogorskom društvu neće moći da se anuliraju bez međunarodnog posredovanja.

Potrebno je formirati prelaznu vladu i odlazak sa vlasti Đukanovića i po prvi put organizovati slobodne, poštene i demokratske izbora u Crnoj Gori, ukazuju analitičari za Ifimes.

Dodaje se da su u NATO savezu svesni činjenice da Đukanović, vrhovni komandant Vojske Crne Gore, predstavlja realnu pretnju njihovom ugledu i "mrlju" na Alijansi zbog njegove sumnjive ratne prošlosti.

Ukoliko NATO želi da gradi ugled i poverenje na Zapadnom Balkanu, čija je uloga važna za osiguranje mira i stabilnosti u regionu, to sasvim sigurno neće moći sa Đukanovićem, koji je, kako se navodi, neosuđeni ratni zločinac, stoji u analizi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.