Manjinske stranke zajedno u pregovore sa koalicijom oko DPS

Izvor: SandzakInfo.net, 31.Okt.2012, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manjinske stranke zajedno u pregovore sa koalicijom oko DPS

Stranke manjinskih naroda u Crnoj Gori potpisale su u Tivtu platformu o zajedničkom nastupu u pregovorima s koalicijom “Evropska Crna Gora” Mila Đukanovića o formiranju nove vlade.
U pregovorima će zajedno nastupiti Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa i Albanska koalicija, koje su osvojile pet mandata na parlamentarnim izborima 14. oktobra, što je pobedničkoj koaliciji dovoljno za formiranje stabilne većine.
Predstavnik BS-a Suljo Mustafić medijima nije htio da navede konkretne zahteve, ali je rekao da platforma sadrži “važne principe koji se odnose na sistemsko rješavanje unaprjeđenja položaja i statusa manjinskih naroda u Crnoj Gori, kao i na ubrzanje evroatlanskih integracija zemlje”.
Mustafić je izrazio optimizam da će pregovori s Đukanovićevom koalicijom o formiranju parlamentarne većine, a kasnije i vlade biti brzo i uspješno završeni.
Lider koalicije “Evropska Crna Gora” Milo Đukanović saopštio je nedavno da je ta partija blizu dogovora sa strankama manjinskih naroda o formiranju nove vlade.
Koalicija na čijem je čelu Đukanović osvojila je na izborima 14. oktobra 39 od 81 mesta u parlamentu, što je nedovoljno da sama formira vladu, zbog čega pregovara s tradicionalnim saveznicima, strakama manjinskih naroda o formiranju parlamentarne većine.
Konstituisanje novog skupštinskog saziva očekuje se početkom naredne nedelje, što je i krajnji rok definisan zakonom.

Nastavak na SandzakInfo.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakInfo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakInfo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.