Linta: Antisrpski karakter crnogorskog režima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 22:02

Linta: Antisrpski karakter crnogorskog režima

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je danas da nova privođenja i zadržavanja u pritvoru sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve predstavljaju još jedan u nizu dokaza antisrpskog karaktera režima crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

"Očigledno je da Đukanovićev režim nastavlja brutalni obračun sa Srpskom pravoslavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << crkvom u Crnoj Gori koja je viševekovni čuvar srpskog identiteta i svetosavskog nasleđa", naveo je Linta u saopštenju za javnost.

On je pozvao Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da izradi izveštaj i upozna Evropsku uniju i druge međunarodne organizacije s brojnim činjenicama o progonu srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

"Apsolutno je jasno da Đukanović hoće po svaku cenu da ukine Srpsku pravoslavnu crkvu, da joj oduzme crkve, manastire i ostala crkvena dobra i da je pretvori u instrument njegove lične vlasti. Đukanović računa da bi ukidanjem Srpske pravoslavne crkve lakše ostvario svoj strateški cilj, a to je asimilacija srpskog naroda u nacionalne Crnogorce", rekao je Linta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.