JASNA PORUKA RUSKE PRAVOSLAVNE CRKVE! Organizator nereda je Milo Đukanović, udara na SPC jer hoće vlast

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2021, 12:31

JASNA PORUKA RUSKE PRAVOSLAVNE CRKVE! Organizator nereda je Milo Đukanović, udara na SPC jer hoće vlast

Protesti na Cetinju očiledno imali veštački karakter

Protesti zbog ustoličenja mitropolita Joanikija su veštački i mogu biti povezani sa predsednikom Crne Gore Milo Đukanovićem, izjavio je predstavnik Ruske pravoslavne crkve Igor Jakimčuk.

- Takozvani protesti u Crnoj Gori, pokušaj da se onemogući ustoličenje zakonitog crnogorskog mitropolita u hramu gde je stolećima vršeno ustoličenje njegovih prethodnika ima očigledno veštački karakter - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jakimčuk za RIA Novosti.

Jakimčuk, koji je sekretar Odeljenja Ruske pravoslavne crkve za međunarodne veze ocenio je da je "nerede organizovao predsednik Đukanović u pokušaju da vrati vlast koju postepeno gubi zbog svog neprijateljskog odnosa prema crkvi".

- Postoje i naredbodavci nereda i u inostranstvu - dodao je Jakimčuk.

On je naveo da je Ruska pravoslavna crkva "uvek bila i da će biti na strani Srpske pravoslavne crkve" i da će "na svaki način podržavati kanonsko pravoslavlje u Crnoj Gori".
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.