Firma Mila Đukanovića među najvećim dužnicima

Izvor: Capital.ba, 04.Feb.2023, 17:48

Firma Mila Đukanovića među najvećim dužnicima

PODGORICA – Petnaest najvećih dužnika u Crnoj Gori čiji su računi u blokadi, ima ukupan dug prema povjeriocima od 311 miliona evra, što je trećina duga svih 19.000 blokiranih firmi. Foto: Tanjug Na desetom mjestu, prema podacima Centralne banke Crne Gore, nalazi se firma predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića “Global Montenegro”, od koje povjerioci pokušavaju da naplate svojih 11,7 miliona evra. Njegova firma ne duguje za porez, ali neki povjerilac je prinudnu naplatu u iznosu od >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << 12 miliona evra aktivirao u decembru 2020. godine, kada je izborom nove Vlade Đukanovićeva partija izgubila trodecenijsku vlast. Najveći dužnik je podgorička firma “Barać” – 82,7 miliona evra. Račun ove firme, čiji je vlasnik Jovana Barać, u blokadi je već 14 godina Na drugom mjestu sa dugom od skoro 59 miliona je građevinska firma “Begrad” Budva, a u blokadi je 13,5 godina. Vlasnici te firme su Igor Barać i Zoran Tomašević. “Vektra Jakić” biznismena Dragana Brkovića duguje povjeriocima 20,6 miliona, od čega državi deset miliona. Njen račun je u blokadi sedam godina. Njegova je i “Vektra Boka” sa dugom od 12 miliona, a u neprekidnoj je blokadi četiri godine. Među velikim dužnicima su “Montenegro duvan komerc” iz Mojkovca /bivša Fabrika duvana/ sa dugom od 10,8 miliona, a blokada traje 58 dana. Srna Чланак Firma Mila Đukanovića među najvećim dužnicima се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Firma Mila Đukanovića među najvećim dužnicima u Crnoj Gori

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2023

PODGORICA - Petnaest najvećih dužnika u Crnoj Gori čiji su računi u blokadi, ima ukupan dug prema povjeriocima od 311 miliona evra, što je trećina duga svih 19.000 blokiranih firmi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.