Đukanović tvrdi: Članstvo u NATO neoborivo

Izvor: Vesti-online.com, 23.Apr.2017, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović tvrdi: Članstvo u NATO neoborivo

Lider Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je odluka o potvrđivanju Severnoatlantskog ugovora, "od najvećeg istorijskog značaja" za tu državu.

Ta odluka, koja treba da bude doneta 28. aprila na Cetinju, biće u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore i niko neće moći da je ospori, rekao je Đukanović, gostujući na crnogorskoj "TV Prva", prenosi RTCG.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
- Ubeđen sam da ni obnova nezavisnosti 2006. ne bi mnogo značila da nismo ostvarili članstvo u NATO. Najbolji dokaz za to su susedne zemlje, koje nisu u stanju da definišu svoj strateški kurs razvoja - rekao je Đukanović i dodao da je potpuno ispravna odluka da se o članstvu odluči u Skupštini, jer je to u skladu sa Ustavom.

- Građani su odlučili, tako da mislim da je bespotrebno snebivanje o tome koliko će poslanika biti u sali kada se o tome bude glasalo. Nema nikakve sumnje da će odluka biti donesena na validan način, znamo kako Skupština funkcioniše - reka je lider DPS-a.

Govoreći o delu opozicije, koja se zalaže protiv NATO, a za članstvo u EU, on je kazao da je to samo "nevešta kamuflaža antievropskog stava".

On je dodao da pre svega misli na lidere "takozvane građanske opozicije".

- Oni se opredeljuju ne za evropski, nego za ruski sistem vrednosti. Ja nemam nikakvih loših predrasuda prema Rusiji, naprotiv, ali nemam dilemu oko toga šta je uspešniji model - rekao je Đukanović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Đukanović: Članstvo u NATO neoborivo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2017

Lider Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je odluka o potvrđivanju Severnoatlantskog ugovora, "od najvećeg istorijskog značaja" za tu državu...Ta odluka, koja treba da bude doneta 28. aprila na Cetinju, biće u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore i niko neće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.