Đukanović razgovarao sa Marovićem pre hapšenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Dec.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović razgovarao sa Marovićem pre hapšenja

Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je danas da Crna Gora nije u političkoj krizi i saopštio da zahtev opozicije o formiranju prelazne vlade koja bi pripremila izbore doživljava kao "politički reket", "nerealno očekivanje" i "ultimatum" aktuelnoj vladi.

Đukanović je na otvorenoj sednici vlade na Cetinju potvrdio da je u parlamentarnom dijalogu o uslovima za održavanje izbora naredne godine bilo reči o prelaznoj vladi i saopštio da na takav zahtev gleda kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na "nerealan politički zahtev" i kao pokušaj "političke konkurencije da bez izbora uđe u vlast".

On je kazao da ne deli argument zagovornika takve ideje da je politička i ukupna kriza u državi razlog za formiranje takve vlade.

Crnogorski premijer i lider vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) je poručio da je njegova partija spremna za nastavak parlamentarnog dijaloga o uslovima za održavanje izbora kako bi se kroz taj razgovor "objektivizirale neke potrebe".

Opozicija u Crnoj Gori traži formiranje prelazne vlade jer smatra da je to jedini način da se krene u prevazilaženje krize i da se pripreme i organizuju "fer i slobodni" izbori naredne godine.

Đukanović je na otvorenoj sednici vlade, međutim priznao da postoji određeni nivo nepoverenja "među političkim akterima u zemlji".

Upitan da li se pre hapšenja sastao sa predsednikom političkog saveta DPS Svetozarom Marovićem, Đukanović je potvrdio da je to tačno dodajući da se sa njim redovno sretao, jer je "u pitanju jedan od najbližih političkih" saradnika.

Ponovio je da "visoko ceni politički doprinos Marovića uspesima Crne Gore na planu ekonomskog i demokratskog razvoja prethodnih godina, ali je saglasan da se "ustav i pravila pravnog poretka moraju odnositi na sve" i da nadležni državni organi "imaju pravo da posumnjaju na zakonitost ponašanja svakog građanina Crne Gore".

"Ukoliko želimo dobro ovoj zemlji, moramo poštovati tako postavljena pravila...Nema tu nikakvog nesporazuma između Svetozara Marovića i mene. Jednako znamo ta pravila i jednako ih se pridržavamo", kazao je on. Dodao je da sa Svetozarom Marovićem ima "normalni građanski odnos" i da sa njim razgovara o svim problemima, državnim i ličnim, ali da ne misli da njihov sadržaj treba da iznosi u medijima.

Marović je uhapšen prošle sedmice zbog sumnje da je umešan u sumnjive poslove na štetu budžeta Budve.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.