Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović odgovorio Putinu: Crna Gora vodi balansiranu politiku

Odlazeći premijer Crne Gore Milo Đukanović izrazio je danas žaljenje zbog problema u odnosima s Rusijom i saopštio da Podgorica vodi "balansiranu spoljnu politiku".

Đukanović je to kazao odgovarajući na poruku predsednika Rusije Vladimira Putina da "Moskva računa da će rukovodstvo Crne Gore voditi balansiranu spoljnu politiku".

- Crna Gora je i do sada vodila izbalansiranu politiku i nije štedela reči da kaže da oseća poštovanje za ono što je viševekovna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tradicija dobre saradnje sa Rusijom - kazao je Đukanović novinarima u Podgorici komentarišući odnose sa Moskvom.

Po njegovim rečima, vlast u Podgorici "žali što je došlo do određenih problema u odnosima sa Rusijom".

Nismo ih ničim izazvali, i mislim da smo verovatno izazvali nezadovoljstvo drugih krugova u Rusiji našom odlukom da sledimo svoj nacionalni interes, rekao je Đukanović.

- Vodimo izbalansiranu politiku i onu koja će uvažavati tradicionalne odnose - dodao je odlazeći premijer.

Pročitajte još:

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije danas da Moskva računa da će rukovodstvo Crne Gore voditi "izbalansiranu spoljnu politiku".

- Računamo da će se crnogorsko rukovodstvo pridržavati izbalansirane spoljne politike, i mi ćemo nastaviti naše odnose u svim oblastima - rekao je Putin u Kremlju tokom svečanog uručivanja akreditivnih pisama novih ambasadora.

On je naveo da su se "odnosi sa Crnom Gorom uvek zasnivali na davnim tradicijama prijateljstva".

Odnosi Crne Gore i Rusije pogoršani su od 2014. godine, kada se zvanična Podgorica pridružila sankcijama EU protiv Moskve zbog krize u Ukrajini.

Rusija je protiv članstva Crne Gore u NATO i tražila je od njenih vlasti da omoguće referendum o pridruživanju Severnoatlanskom savezu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.