Đukanović o svetoj obavezi NATO-a i velikom prijatelju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2021, 08:47

Đukanović o "svetoj obavezi" NATO-a i velikom prijatelju

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ocenio je da je izjava američkog predsednika Džozefa Bajdena da je član 5 iz osnivačkog sporazuma NATO-a sveta obaveza snažna poruka.

"Veliki povratak prijatelja, partnera i saveznika. Snažna poruka predsednika Bajdena: Posvećenost SAD članu 5 je čvrsta kao stena i nepokolebljiva. To je sveta obaveza", napisao je Đukanović na Tviteru nalogu.

Bajden je juče na samitu NATO-a u Briselu rekao da je Alijansa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od ključne važnosti za američke interese i poručio da želi da Evropa zna da su uz nju SAD.

"Član 5 je sveta obaveza", rekao je Bajden, ukazujući na odredbu iz osnivačkog sporazuma NATO-a koja obavezuje sve članice da priskoče u pomoć i uzvrate ako bilo koja zemlja iz Alijanse bude meta oružanog napada.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đukanović hvali Bajdena: "Veliki povratak prijatelja" FOTO

Izvor: B92, 15.Jun.2021

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ocenio je da je izjava predsednika SAD Džoa Bajdena da je član 5 iz osnivačkog sporazuma NATO-a snažna poruka..."Veliki povratak prijatelja, partnera i saveznika. Snažna poruka predsednika Bajdena: Posvećenost SAD članu 5 je čvrsta kao stena i nepokolebljiva....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.