Đukanović ne da saglasnost vladi za predložene ambasadore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2021, 11:19

Đukanović ne da saglasnost vladi za predložene ambasadore

Predsednik Milo Đukanović pozvao je danas vladu premijera Zdravka Krivokapića da obustavi ili povuče zahteve za agremane, i da poštuje nacionalne zakone i međunarodne konvencije, kada je reč o imenovanju novih ambasadora u zemljama regiona i sveta, saopšteno je danas iz kabineta crnogorskog predsednika.

Istovremeno, navodi se da je Đukanović obavestio jedan broj zemalja u regionu i svetu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne postoji saglasnost vlasti koje učestvuju u kohabitaciji u Crnoj Gori o predlogu kandidata koji bi Crnu Goru predstavljali u tim zemljama/organizacijama, i da svaki kandidat o kojem su informisani bilo putem medija ili formalno ne uživa njegovu saglasnost.

Đukanović je, navodi se, o tome obavestio nadležne organe u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kini, Mađarskoj, SAD, Sloveniji, Srbiji, Svetoj stolici, Španiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Evropskoj uniji, kao i ambasade ili predstavništva tih zemalja/organizacija u Crnoj Gori na rezidentnoj ili nerezidentnoj osnovi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović pozvao 11 zemalja i EU da ne prihvate predložene ambasadore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jun.2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obavijestio je nadležne u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kini, Mađarskoj, Sjedinjenim Američkim, Državama, Sloveniji, Srbiji, Svetoj Stolici, Španiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Evropskoj uniji, da nije saglasan o predlogu kandidata za ambasadore...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.