Đukanović čestitao Medvedevu Dan nezavisnosti Rusije

Izvor: Blic, 12.Jun.2015, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović čestitao Medvedevu Dan nezavisnosti Rusije

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom Dana nezavisnosti Ruske Federacije, čestitku premijeru te zemlje Dmitriju Medvedevu, ističući tradicionalno dobre odnose Podgorice i Moskve.

"Crna Gora i Ruska Federacija odnose temelje na vekovnoj tradiciji prijateljstva i bliskosti naših naroda. Naša je zajednička obaveza da savremene odnose gradimo na tim osnovama, u duhu vremena u kojem živimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uz puno uvažavanje nacionalnih interesa i strateških opredeljenja koje smo izabrali", istakao je Đukanović.

On je izrazio uverenje da je to dugoročna formula za unapređenje političkog dijaloga i ukupne bilateralne saradnje, i da je u najboljem interesu naroda i zemalja.

"Time ćemo doprinositi i jačanju stabilnosti na regionalnom i na globalnom planu, što je pretpostavka za davanje odgovora na savremene izazove pred kojima se nalaze i velike i male zemlje i narodi", naglasio je Đukanović.

On je poručio da uključivanje Crne Gore u evropske i evroatlantske strukture ni u kom slučaju ne može biti prepreka za razvoj bilateralnih odnosa i saradnje sa drugim zemljama, posebno sa tradicionalnim partnerima i prijateljima kao što je Rusija.

"Smatramo da je to najbolji put za jačanje mira i stabilnosti u našem regionu, kao i na evropskim i na širim prostorima. Državna politika Crne Gore u celini je posvećena tom cilju", ističe se u čestitki.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.