Đukanović će tražiti sudsku zaštitu

Izvor: B92, 30.Jan.2011, 02:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović će tražiti sudsku zaštitu

Podgorica -- Predsednik DPS Milo Đukanović tražiće sudsku odštetu za "sve muke koje je doživeo od italijanskog tužilaštva" koje ga godinama sumnjiči za šverc cigareta.

Đukanović je optužio "krugove iz Beograda" za lansiranje priča o švercu cigareta, ali i priču da je on među najbogatijim političarima na svetu.

"To smatram potpunom besmislicom. Bilo bi divno da je tako, verujte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi, mnogo bih se lepše osećao", rekao je Đukanović Radio televiziji Republike Srpske.

"Nažalost nije tako, ali razumem da je to sastavni deo te priče koja se iz određenih krugova lansira - ako je u Crnoj Gori sve šverc i kriminal, kako onda onaj koji je to omogućio mora biti najbogatiji", kazao je on.

Bivši crnogorski premijer je rekao da je tačno da je predmet o švercu cigareta arhiviran, kao i da je tužilaštvu bio nepohodan alibi pa je dato objašnjenje da je to učinjeno zbog imuniteta.

"Oni su na taj način samo tražili put da se izvuku iz jedne pravne vratolomije u koji su ušli. Jer, znate, teško je nakon desetogodišnje istrage povući se i reći - napravili smo grešku... Lakše je pozvati se na imunitet", rekao je Đukanović.

Bivši crnogorski premijer je kazao da će na to pitanje biti stavljena tačka, ali da će njemu biti otvoren prostor da oštetnim zahtevom naplati nešto što mu sleduje i što će, kako je rekao, biti primereno obeštećenje za onu političku golgotu koju su takvim svojim dejstvom proizvodili.

Đukanović je naveo da su prijatelji i veze sve što je zaradio i da će mu oni "olakšati bavljenje biznisom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.