Đukanović: Važan nastavak dijaloga Evropske unije i Zapadnog Balkana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2022, 10:22

Đukanović: Važan nastavak dijaloga Evropske unije i Zapadnog Balkana

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović istakao je danas u Briselu da je dobro da se nastavlja kontinuitet dijaloga na najvišem nivou između EU i Zapadnog Balkana.

"Posebno je važno da se na tu temu ne zaboravlja u svetlu novih geopolitičkih okolnosti, a to je agresija na Ukrajinu. Taj momenat je dodatno ukazao na značaj dalje integracije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemalja regiona", poručio je Đukanović pred Samit EU.

On je kazao da je sada dobar momenat da zemlje Zapadnog Balkana čuju ponovljeno opredeljenje EU da nastavi proces ujedinjenja Evrope i stvori pretpostavke dogledne integracije zemalja regiona u Uniju.

"Jako je važno da se na Zapadnom Balkanu vratimo ranijoj dobroj dinamici realizaciji reformi, pre svega vladavine prava, i stvorimo uslove da Unija ima argument za nastavak politike proširenja", naglasio je Đukanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Važan nastavak dijaloga"

Izvor: B92, 23.Jun.2022

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović istakao je danas u Briselu da je dobro da se nastavlja kontinuitet dijaloga na najvišem nivou između EU i Zapadnog Balkana..."Posebno je važno da se na tu temu ne zaboravlja u svetlu novih geopolitičkih okolnosti, a to je agresija na Ukrajinu. Taj momenat je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.