Đukanović: Transfer vlasti potvrdio demokratski kapacitet u Crnoj Gori

Izvor: B92, 05.Mar.2021, 10:26

Đukanović: Transfer vlasti potvrdio demokratski kapacitet u Crnoj Gori

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović razgovarao je sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom.

On je izjavio da je transfer vlasti u Crnoj Gori potvrdio da postoji "novi kapacitet demokratske kulture" u toj zemlji.

Kako je danas saopšteno njegovog kabineta, Ðukanović je takođe naglasio neophodnost da se u novim uslovima potvrdi puno razumevanje uloge Crne Gore kao članice NATO-a i prakse da se "ne može raditi protiv evropskih standarda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok god je Crna Gora u partnerstvu sa Evropskom unijom".

Ðukanović je razgovoru sinoć u Podgorici naveo da su evropske političke snage u Crnoj Gori odlučne da podrže sve što zemlju vodi ka Evropi i time doprinose održanju dominacije proevropske misli na Zapadnom Balkanu.

Lajčak je ukazao na značaj poštovanja obaveza koje je zemlja preuzela u pregovaračkom procesu i u partnerstvu sa Evropskom unijom, kaže se u saopštenju.

On je takođe pozdravio "zrelu i odgovornu reakciju prema državi koju je pokazala prethodna vlast nakon izbornih rezultata".

Lajčak je izrazio i očekivanje Brisela da Crna Gora očuva politiku saradnje i usaglašavanja s politikama i stavovima EU, uključujući onu kroz konsultacije u definisanju zakonskih propisa i usaglašavanje sa mišljenjem Venecijanske komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.