Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Maj.2018, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Napadom na novinarku naneta šteta delovima državnog sistema

Novoizabrani predsednik Crne Gore i lider vladajuće DPS Milo Đukanović osudio je napad novinarku podgoričkih Vijesti Oliveru Lakić uz ocenu da taj slučaj potvrđuje da "država mora suzbiti bahatost kriminalnih struktura".

"Država mora odlučnom i sinhronizovanim akcijom bezbednosnih i pravosudnih organa suzbiti očiglednu bahatost kriminalnih struktura", rekao je Đukanović u intervjuu za lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Radio Danilovgrad.

On je kazao da je napad na novinara, u svakoj pravno uređenoj državi i demokratski uređenom društvu, napad na slobodu izražavanja i na demokratiju.

"Time, to je napad i na ono što je strateški cilj Crne Gore - da u dogledno vreme bude deo slobodnog i razvijenog evropskog društva", ocenio je Đukanović.

Prema njegovim rečima, specifičnost nasilja nad novinarkom je i u tome što je "načinom njegovog izvršenja, jasno da se nije želela naneti šteta samo novinarki Lakić".

"Ovim se želela posejati sumnja i naneti moralna i politička šteta određenim javnim ličnostima, delovima državnog sistema, pa i samoj državi Crnoj Gori", smatra Đukanović.

Po njegovim rečima, imperativ da se u najkraćem mogućem roku otkrije "ko se to u Crnoj Gori oseća toliko moćnim, da može ovakvim sredstvima nanositi štetu državi i menjati sliku koja o njoj postoji danas u međunarodnom okruženju".

Novinarka podgoričkih Vijesti Olivera Lakić ranjenja je u utorak uveče u nogu i leči se u bolnici u Podgorici. Ona je van životne opasnosti.

Novinarka je pisala o organizovanom kriminalu i ranje je bila meta napada. Nakon serije tekstova o nelegalnoj proizvodnji cigareta, napadnuta je 2012. godine. Nalogodavci tog napada nisu poznati, niti su istažitelji ispitali navode iz njenih tekstova.

U brojnim osudama napada na novinarku i serije nerasvetljenih ubistava u Crnoj Gori, odgovornost se adresira na Vladu i na nekadašnjeg premijera, sada novoizabranog predsednika Đukanovića koji je u više navrata Vijesti nazvao "medijskom mafijom", a nedavno u kampanji za predsednika Crne Gore optužio ih da "promovišu fašističke ideje", jer su pisali o poslovima njegovog sina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović: Ko se to oseća toliko moćnim?

Izvor: B92, 10.Maj.2018

Podgorica -- Dva dana nakon ranjavanja podgoričke novinarke glasio se i predsednik Crne Gore Milo Đukanović. "Država mora suzbiti bahatost kriminalnih struktura", kaže on..."Država mora odlučnom i sinhronizovanim akcijom bezbednosnih i pravosudnih organa suzbiti očiglednu bahatost kriminalnih...

Nastavak na B92...

Đukanović: Napadom na novinarku nanijeta šteta dijelovima državnog sistema

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Maj.2018

Novoizabrani predsjednik Crne Gore i lider vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović osudio je napad na novinarku podgoričkih "Vijesti" Oliveru Lakić uz ocjenu da taj slučaj potvrđuje da "država mora suzbiti bahatost kriminalnih struktura". "Država mora odlučnom i sinhronizovanim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.