Đukanović: Evropa treba da nagradi rezultate Severne Makedonije

Izvor: B92, 03.Okt.2019, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Evropa treba da nagradi rezultate Severne Makedonije

Skoplje -- Evropa treba da nagradi rezultate koji su potvrdili odgovoran odnos Severne Makedonije prema susedima i stabilnosti regiona u celini, ocenio je Milo Đukanović.

Crnogorski predsednik je prilikom posete Severnoj Makedoniji imao radni ručak sa predsednikom Vlade Zoranom Zaevim.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, bila je to prilika da se prepoznaju potencijali i razmotre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravci dalje saradnje dve države, naročito na polju ekonomskih odnosa i zajedničkog delovanja u pravcu pospešivanja pune integracije u evropske i evroatlantske strukture.

Naglašeno je da dobrosusedska politika i regionalna saradnja ostaju prioriteti politike i Podgorice i Skoplja, "i da isti nastavljaju da budu tesno vezani za prihvatanje i primenu najviših standarda i vrednosti evropskog sistema", prenosi RTCG.

"U tom kontekstu, svaki vid saradnje koji isključivo na temelju evropskih vrednosti vodi boljem ekonomskom povezivanju regiona i istovremeno doprinosi prioritetnom strateškom cilju, odnosno članstvu u Evropskoj uniji, uživu punu podršku Crne Gore i Severne Makedonije", kaže se u saopštenju.

Zaev je ocenio važnom posetu predsednika Crne Gore koja je, kako je naveo, još jedna potvrda prijateljstva dve države.

On je naglasio važnost fokusiranja na ekonomsku dimenziju odnosa i pospešivanje privrednog rasta kao preduslova daljeg napretka i ukupne stabilnosti.

Tokom posete Severnoj Makedoniji Đukanović se sastao i sa predsednikom Sobranja Talatom Džaferijem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.