Đukanović: Crna Gora sigurno korača ka EU

Izvor: RTS, 04.Mar.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Crna Gora sigurno korača ka EU

Crnogorski premijer Milo Đukanović kaže da Crna Gora sigurno korača ka Evropskoj uniji i NATO, a poziv za NATO će, kako kaže, dobiti krajem ove godine.
Đukanović, međutim, nije zadovoljan tempom razvoja u Crnoj Gori koja i dalje zaostaje za Evropom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ocenjuje da se taj jaz može premostiti pametnim unapređenjem poslovnog ambijenta, korišćenjem pozitivnih iskustava i kapitala, prenosi Tanjug.

Kako je dodao, Crnoj Gori su potrebni renomirani strani poslovni partneri.
"Nisam zadovoljan tempom razvoja u Crnoj Gori, čašu uvek gledam kao polupraznu. Stopa rasta je nedovoljna, mi i dalje zaostajemo za Evropom što je posledica zaostajanja Balkana, ali možemo reći da smo na dobrom putu", istakao je Đukanović na skupu koji je organizovala Američka privredna komora u Crnoj Gori pod nazivom "Otvoreno s Premijerom".
Prema njegovoj oceni, nezaposlenost je najteži socijalni problem kojem je zemlja veoma posvećena.
Crnogorski premijer je govorio i o vladavini prava, kao jednom od ključnih izazova, istakavši da njeno potenciranje nije imperativ koji se nameće, već unutrašnja potreba.
Đukanović je rekao i da nema ekonomskog razvoja bez razvoja infrastrukture, kao i da se "uprkos dugom suživotu na Balkanu ne poznajemo dovoljno, pa se zato moramo povezati a to se najbolje može realizovati pomoću infrastrukture".
Premijer je zaključio da je Crna Gora atraktivna destinacija za investicije, ali i da još dosta toga treba da bude urađeno u otklanjanju biznis barijera.
Skup je održan povodom Izveštaja Američke privredne komore u Crnoj Gori o poslovnom ambijentu u 2014. godini, prenosi podgorički portal CdM.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đukanović: Nisam zadovoljan tempom razvoja

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Mar.2015

PODGORICA - Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je da nije zadovoljan tempom razvoja u Crnoj Gori, te ukazao da se i dalje zaostaje za Evropom, ali da se taj jaz može premostiti pametnim unapređenjem poslovnog ambijenta, korišćenjem pozitivnih iskustava i kapitala..."Stopa rasta je nedovoljna...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.