Đukanovć: Spreman sam bez uslova na novi dijalog

Izvor: B92, 03.Mar.2016, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanovć: Spreman sam bez uslova na novi dijalog

Podgorica -- Crnogorski premijer i lider vladajuće DPS Milo Đukanović izjavio je da je spreman da se bez uslovljavanja nastavi dijalog o uslovima za paralementarne izbore.

Dijalog je ranije prekinut, bez dogovora, a jedan od razloga je i to što je za DPS neprihvatljivo da na funkciji predsednika parlamenta i dalje bude Ranko Krivokapić, nakon što je njegova Socijaldemokratska partija (SDP), do tada članica vladajuće koalicije, 27. januara glasala protiv poverenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladi Crne Gore.

Đukanović je rekao da Krivokapić ne može biti medijator međupartijskog dijaloga, već samo učesnik kao lider SDP-a.

Prema rečima Đukanovića, Krivokapić je u razgovorima o novim izborima postavljao uslove koji su imali karakter pokušaja "komesarskog" uplitanja u smenu rukovodstva Radio-televizije Crne Gore i u upravljanje javnim preduzećima u kojima država ima vlasništvo.

Lider DPS-a ocenio je da Crna Gora nije u političkoj krizi, već u "stanju političke konfuzije".

Đukanović je to stanje objasnio činjenicom da Vlada Crna Gora odavno ima opoziciju od strane SDP-a, kao jedne od članica vladajuće koalicije. Takođe, po njegovim rečima, opozicija u Crnoj Gori bi htela da na vlast dođe bez izbora.

Konfuziju je, uz to, kako je rekao, izazvala i okolnost da su sve opozicione političke partije, pa čak i jedna vladajuća, SDP, u ovom mandatu doživele unutrašnje podele.

"Opozicija bi htela da bude opozicija na vlasti, svi hoće da budu vlast", rekao je Đukanović, ukazujući na aktuelenu specifičnost političke klime u Crnoj Gori.

Govoreći o svojoj ranijoj ponudi opoziciji za ulazak u vladu, on je rekao da je opoziciji u dijalogu o novim izborima, bez posredovanja Evropske unije, ponuđeno mnogo više nego što je makedonska opozicija dobila uz evropsku medijaciju.

Odgovarajući na razne optužbe Krivokapića i tvrdnje da je njegova SDP zaslužna za političke uspehe Crne Gore, Đukanović je rekao da se ni obnova nezavisnosti države, ni pozivnica za ulazak u NATO ne bi ostvarili da DPS nije bio nosilac te politike.

Lider DPS-a podsetio je ta partija u 25 godina svog postojanja nikad nije pala ispod 40 odsto podrške građana.

Đukanović je rekao i da vlada pruža punu podršku svim državnim institucijama u borbi sa organizovanim kriminalom i korupcijom.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đukanovć: Spreman sam bez uslova na novi dijalog

Izvor: Cafe.ba, 04.Mar.2016, 00:00

Podgorica - Crnogorski premijer i lider vladajuće DPS Milo Đukanović izjavio je da je spreman da se bez uslovljavanja nastavi dijalog o uslovima za paralementarne izbore.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.