U selu Merdare za vikend uništavanje NATO kasetnih bombi

Izvor: Blic, 24.Avg.2012, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U selu Merdare za vikend uništavanje NATO kasetnih bombi

U selu Merdare u opštini Kuršumlija za vikend je planirano uništavanje kasetne municije i drugih neeksplodiranih ubojnih sredstava zaostalih tokom napada NATO 1999. godine.

U subotu i nedelju planirano je uništavanje 432 komada kasetne municije i dva komada drugih neeksplodiranih ubojnih sredstava, saopšteno je iz Centra za razminiranje Srbije.

Od 22. maja do danas na površini od 300.000 kvadratnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << metara pronađeno je 1.174 komada neeksplodiranih ubojnih sredstava, od čega 529 komada kasetne municije, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća da je područje sela Merdare, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, tokom NATO napada intenzivno bomardovano raketama i kasetnim bombamam od kojih veliki broj nije eksplodirao.

Centar je podsetio da je, u okviru bilateralne saradnje sa Norveškom, zaključio Memorandum o razumevanju kojim je predviđena realizacija trogodišnjeg Programa humanitarnog razminiranja, čišćenja kasetne municije, pored ostalog i u opštini Kuršumlija.

Poslove razminiranja obavlja stručni tim organizacije Norveška narodna pomoć, a Centar prati realizaciju projekta i kontroliše kvalitet radova.

Uništavanje pronađene kasetne municije i drugih neeksplodiranih ubojnih sredstava obavlja tim MUP-a Srbije - Sektor za vanredne situacije, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Merdaru za vikend uništavanje kasetnih bombi

Izvor: Akter, 24.Avg.2012

U selu Merdare u opštini Kuršumlija za vikend je planirano uništavanje kasetne municije i drugih neeksplodiranih ubojnih sredstava zaostalih tokom napada NATO 1999. godine

Nastavak na Akter...

U Merdaru za vikend uništavanje kasetnih bombi

Izvor: Glas javnosti, 24.Avg.2012

KURŠUMLIJA - U selu Merdare u opštini Kuršumlija za vikend je planirano uništavanje kasetne municije i drugih neeksplodiranih ubojnih sredstava zaostalih tokom napada NATO 1999. godine...U subotu i nedelju planirano je uništavanje 432 komada kasetne municije i dva komada drugih neeksplodiranih ubojnih...

Nastavak na Glas javnosti...

Uklanjenje neeksplodiranih bombi kod Merdara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2012, 12:12

KURŠUMLIJA -..U selu Merdare u opštini Kuršumlija jutros je počelo uništavanje kasetnih bombi i drugih neeksplodiranih ubojnih sredstava zaostalih tokom NATO bombardovanja 1999. godine, izjavio je Načelnik Uprave civilne zaštite u sektoru za vanredne situacije MUP-a Bratislav Rančić...Rančić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.