Izvor: S media, 14.Jan.2012, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi na Kosovu: Desetine privedenih i povređenih! (FOTO)

Portparol kosovske policije Baki Keljani izjavio je da je na protestu pristalica pokreta "Samoopredeljenje" kod Podujeva i kod prelaza Bela zemlja privedeno 146 ljudi, povređen 31 policajac i više od 20 demonstranata.

Kako saznaje agencija FoNet, 37 pristalica "Samoopredeljenja", koji su uhapšeni u Beloj Zemlji, pušteni su kućama nakon izjava datih u policiji u Gnjilanu.

Keljani je rekao da su pored puta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Merdare-Podujevo-Priština još uvek manje grupe pristalica "Samoopredeljenje", kao i jake snage kosovske policije. Taj magistralni pravac je prohodan.

Preko administrativnog prelaza Merdare u opštini Kuršumlija i Končulju u opštini Bujanovac, saobraćaj između centralnog dela Srbije i Kosova i Metohije se odvija izuzetno slabim intenzitetom, rečeno je večeras Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Kosovska policija je u 14.30 kod Podujeva u blizini prelaza Merdare,gde je bio najavljen protest Samoopredeljenja, suzavcem i vodenim topom rasterivala pristalice tog pokreta koji su hteli da se probiju do prelaza Merdare.

Na raskrsnici kod Podujeva bilo je oko 500 pristalica pokreta Samoopredeljenje, mnogo dima od suzavca i jakih policijskih snaga koje su demonstrante potisnuli.

Kosovska policija je saopštila da neće tolerisati blokadu puteva i onemogućavanje slobode kretanja jer je reč o protivzakonitom delu, a tokom intervencije demonstranti su policiju napali kamenjem i metalnim predmetima.

Kuper zahteva određivanje datuma nove runde

Homen: Referendum štetan po status kandidata

Vlada Kosova sprečila posetu Karađorđevića i Đelića

Samoopredeljenje u dogovoru sa kosovskom policijom

Na prelazu Merdare je bilo mirno i bez incidenata.

Na tom prelazu bilo je nekoliko stotina policajaca pod punom opremom za razbijanje demontaracija.

Od 13 sati danas, prelaz Merdare prešlo je nekoliko kamiona sa robom iz Srbije uz pratnju kosovske policije.

Demonstranti su uspeli da vrate samo jedan kamion nazad, koji je iz Subotice vozio robu iz Češke.

Nakon njegovog povratka u centralnu Srbiju, na punktovima srpske i kosovske policije na prelazu Merdare gotovo nije prošlo nijedno vozilo.

Istovremeno kod prelaza Bela zemlja oko 1.200 pripadnika pokreta Samoopredeljenje blokiralo je od 13 sati jednu kolovoznu traku regionalnog puta Gnjilane-Bujanovac na oko 700 metara od prelaza Bela Zemlja gde ih je zaustavio kordon kosovske policije.

(Agencije)

FOTO:Beta
Pogledaj vesti o: Subotica,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.