Merdare, pokušali da prokrijumčare 123.000 evra u džepovima

Izvor: RTS, 14.Jun.2017, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merdare, pokušali da prokrijumčare 123.000 evra u džepovima

Dvojica Albanaca pokušala su da na teritoriju Kosova i Metohije prokrijumčare 123.000 evra, koje su sakrili u džepovima jakni.
Krijumčarenje novca sprečili su carinici na administrativnom prelazu Merdare.
Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, na punkt u Merdaru oko podneva je stigao minibus nemačkih registarskih oznaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je prevozio šestoro putnika iz Nemačke u Prištinu.
Iako carinicima nije prijavljeno ništa osim ličnih stvari, u džepovima jakni vozača i suvozača, kosovskih Albanaca, pronađeno je ukupno 143.450 evra umotanih u prijanjajuću foliju.
Kako se navodi u saopštenju, oni su izjavili da im je na nekoj od "stanica" u Nemačkoj jedan muškarac predao novac koji je trebalo da dostave nepoznatoj osobi u Prištini.
Vozaču i suvozaču vraćen je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je preostala suma privremeno zadržana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Otkriveno više od 120 hiljada evra u džepovima jakne

Izvor: JuznaSrbija.info, 14.Jun.2017

Carinici su 14. juna 2017. godine na kontrolnom punktu Merdare sprečili da više od 120.000 evra bude prokrijumčareno na Kosovo i Metohiju...Nešto posle podneva na punkt je pristigao minibus nemačkih registarskih oznaka koji je prevozio šestoro putnika iz Nemačke u Prištinu...Iako carinicima nije...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.