MERDARE: Sukob policije i demonstranata

Izvor: TvojPortal.com, 14.Jan.2012, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MERDARE: Sukob policije i demonstranata

Izvor:KimRadio Na Merdaru još uvek traju sukobi između demonstranata „Samoopredeljenja“ i specijalne policijske jedinice ROSU, koji su upotrebili suzavac i vodeni top kako bi očistili put Priština-Merdare.



15: 32- Uhapšen Aljbin Kurti vođa pokreta Samoopreddeljenje, javili prištiniski mediji. Sa Kurtijem uhapšeno i nekoliko aktivista tog pokreta.
15:30- Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je KIM radiju da ne želi da >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << daje nikakve informacije medijima dok se situacija ne smiri. "Od komunikacije sa medijima važnije mi je da kontrlišem situaciju na prelazima", kazao je Redžepi.
15:22- KIM radio saznaje da je glavni put kod prelaza Merdare oslobođen je saobraća. Policija međutim ovim putem još ne dozvoljava kretanje automobilima.
 
15:18-Policija je koristeći vodene topove i suzavac uspela da udalji demonstrante sa prelaza Merdare i potisne ih dalje prema Podujevu.Kosovska policija potisla je demonstrante do hotela „Besiana“ tako da seoni grupišu sporednim ulicama, javlja sa Merdara izveštač KIM radija.
14:47-Kako javlja izveštač KIM radija sa lica mesta, vodeni top još uvek radi i rasteruje pripadnike pokreta „Samoopredeljenja“, put je zatrpan kamenicama koje su demonstranti koristili u obračunu sa policijom.
Ima veliki broj povređenih na obe strane, i uhapšenih. Trenutno se ne zna tačan broj povređenih.

Kosovosamoopredeljenjeprelaz merdare
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.