Devojčica pronađena u prostoru za rezervni točak

Izvor: RTS, 19.Avg.2019, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica pronađena u prostoru za rezervni točak

Na punktu Merdare sprečen je pokušaj krijumčarenja devetogodišnje devojčice sa teritorije AP KiM u Nemačku, saopšteno je iz Uprave carina.
Devojčica je pronađena u prostoru za rezervni točak automobila "krajsler" nemačkih registarskih oznaka.

Automobilom je upravljao 42-godišnji muškarac, a sa njim je bio i njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 17-godišnji sin, obojica albanske nacionalnosti.
Tokom redovne kontrole, carinicima su rekli da nemaju ništa da prijave.
Međutim, detaljnim pregledom automobila carinici su u gepeku, u prostoru za rezervni točak, pronašli devetogodišnju devojčicu albanske nacionalnosti, čija su dokumenta, ali i izvod o prebivalištu izdat u Podujevu, naknadno pronađeni u unutrašnjosti automobila.
Vozač automobila je, nakon što je sakrivena devojčica pronađena, rekao da se radi o detetu njegove sestre koja živi u Nemačkoj i da se dete igralo i slučajno sakrilo tu.
Devojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
Pogledaj vesti o: Merdare

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Carinici našli devojčicu u prostoru za rezervni točak!

Izvor: Mondo, 19.Avg.2019

Na punktu Merdare, na administrativnoj liniji, sprečen je pokušaj krijumčarenja devetogodišnje devojčice s Kosmeta u Nemačku, saopšteno je iz Uprave carina Srbije...Foto: Mondo/Stefan Stojanović ilustracija..Devojčica je otkrivena u prostoru za rezervni točak automobila "krajsler", nemačkih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.