Ako vlast ne odgovori  blokiraćemo Merdare

Izvor: B92, 25.Jan.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako vlast ne odgovori " blokiraćemo Merdare"

Sa protesta u Kuršumliji je najavljeno da će biti blokiran administrativni prelaz Merdare, ako vlast ne odgovori na ranije upućene zahteve, pišu Južne vesti.

Kako se navodi, ukoliko do toga ne dođe, sledećeg četvrtka će biti blokiran administrativni prelaz sa Kosovom i Metohijom.

Okupljeni građani su nezadovoljni stanjem u državi i režimom aktuelne vlasti, ali traže i ostavku lokalne vlasti i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvođenje privremene uprave koja će biti sastavljena od svih stranaka i grupa građana koji su na poslednjim izborima prešli cenzus i deo su lokalnog parlamenta.

“Mi više ne možemo da šetamo i čekamo, Kuršumlija propada, mladi nam odlaze, ostaju samo građani koji nemaju gde. Posle ovoga nema nazad, ili ćemo najuriti ove štetočine sa vlasti koji samo misle na sebe i svoj lični i stranački interes, ili će kuršumlijska opština za nekoliko desetina godina biti sredina sa većinskim albanskim življem, jer sve što je mlado odlazi odavde“, rekao je Dejan Milošević, jedan od učesnika protesta.

On ističe da je većina učesnika protesta odlučna u zacrtanom cilju i da su Kuršumličani jedinstveni u ideji da sačuvaju svoja ognjišta i da o tome nema pregovora jer je to, kako tvrde, interes države, ali i svih građana.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.