Uprkos nemirima, turisti posećuju Maldive

Izvor: Vesti-online.com, 18.Feb.2012, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprkos nemirima, turisti posećuju Maldive

Maldivi će izgubiti preko 100 miliona dolara zbog otkazivanja mnogih aranžmana nakon političkih nemira i protesta.

Mediji širom sveta su pratili nasilje i nemire koji su se proteklih nedelja dešavali na ulicama Maldiva, a to je ugrozilo turizam na ovim rajskim ostrvima, glavni izvor prihoda države.

Turistička asocijacija Maldiva obavestila je javnost da „potencijalni turisti dovode u pitanje bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na ostrvu zbog političkih nemira koji o kojima izveštavaju medji širom sveta.

Država koja obuhvata 1.192 manjih koralnih ostrva sa hotelskim kompleksima na oko 100 ostrvaca imala je odličnu zaradu od turističkih aranžmana i onih koji dolaze na medeni mesec baš na Maldive, a žele da plate i do 12.500 dolara za noć.

Hoteli su prijavili ''više od 500 otkazanih rezervacija“za poslednjih 5 dana, a očekuje se da gubitak u sledećih 6 meseci bude oko 100 miliona dolara. Pretpostavlja se da je uzrok ovome politička situacija koja je aktuelna ovih dana kada su Maldivi u pitanju, a koji plaši potencijalne turiste.

Navodi o uspostavljanju islamskog režima, moguće uvođenje šerijatskog zakona i antisemitske oznake koje su političari upotrebljavali na javnim skupovima su takođe privukli veliku pažnju medija.

Prošlog utorka protestante je podržala i policija u svrgavanju predsednika Mohameda Našida nakon više nedelja nemira. Ipak, inostrani turisti su imali malo dodira sa lokalnim stanovništvom jer su pravo sa glavnog aerodroma odlazili u odmarališta na ostrvima.

Možda će ovakva situacija naterati turističke radnike na Maldivima da spuste cene aranžmana slično kao što se u Egiptu desilo prošle godine. Tako bi i ''običnim smrtnicima“ bio dostupan ovaj ''raj na Zemlji“.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.