Oglasila se policija na Maldivima: Ovo je akt terorizma

Izvor: B92, 07.Maj.2021, 10:51

Oglasila se policija na Maldivima: Ovo je akt terorizma

Maldivi -- Maldivska policija rekla je da je eksplozija u kojoj je ranjen bivši predsednik države Mohamed Našid "akt terorizma".

Dakle, zasad nije identifikovan nijedan osumnjičeni, javlja AP.

Australijska policija je saopštila da je spremna da pomogne u istrazi.

Našid je ranjen u četvrtak uveče ispred njegove kuće i nalazi se u bolnici u glavnom gradu Maleu, navela je policija.

Ministar unutrašnjih poslova Imran Abdula je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za lokalnu televiziju da njegove povrede nisu opasne po život. Našid je predsednik parlamenta i prvi demokratski izabrani predsednik u toj zemlji, a mandat mu je bio od 2008. do 2012. godine.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad, a fotografije koje kruže društvenim mrežama prikazuju raznet motorcikl na mestu pokušanog atentata.

Aktuelni predsednik Ibrahim Mohamed Solih je rekao u televizijskom obraćanju da će australijska savezna policija stići u subotu na Maldive, ali nije otkrivao više detalja.

Našid je ranije bio žestok kritičar religioznog ekstremizma u dominantno sunitskoj naciji, gde je propovedanje i praktikovanje ostalih religija zabranjeno zakonom. Maldivi su poznati po luksuznim resortima i retko su bili na meti terorista.

Pre 14 godina, u eksploziji u parku u glavnom gradu je ranjeno 12 stranih turista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.