Maldvi: Stop za Kineze

Izvor: B92, 03.Feb.2020, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maldvi: Stop za Kineze

Male -- Maldivi su zabranili pristizanje putnika iz Kine, zbog širenja koronavirusa.

Prema rečima ministra turizma te zemlje Ali Vaheda, ta mera se odnosi na sve turiste koji štižu iz Kine ili su prošli kroz nju.

"Izuzeci će biti kada je reč o državljanima Maldiva", naglasio je Vahed.

Od kako se virus pojavio krajem prošle godine u centralnom delu kineskog grada Vuhan, za kojeg se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veruje da je nastao zbog ilegalne trgovine divljim životinjama, do sada je preminula 361 osoba, dok je ukupno zaraženo 17.205.

Sedam stanovnika Maldiva u nedelju je evakuisano iz Vuhana, bliskog saveznika Indije, i smešteno u karantin sa ostalim Indijskim državljanima, izjavljuje ministarka spoljnih poslova Maldiva Abdula Šahid.

Ministarstvo turizma ovog ostrva Indijskog okeana danas je saopštilo da je više od 280.000 kineskih turista posetilo ovu luksuznu destinaciju prošle godine.

Svi diirektni letovi između Kine i Maldiva su otkazani i nema potvrđenih slučajeva virusa na arhipelagu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Maldivi ne primaju turiste iz Kine: Otkazani svi direktni letovi

Izvor: B92, 03.Feb.2020

Maldivi su zabranili pristizanje putnika iz Kine, zbog širenja koronavirusa, a prema rečima ministra turizma te zemlje Ali Vaheda, ta mera se odnosi na sve turiste koji stižu iz Kine ili su prošli kroz nju.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.