Jasna odluka: Moraju da napuste zemlju

Izvor: B92, 04.Okt.2023, 09:32

Jasna odluka: "Moraju da napuste zemlju"

Strane vojne snage ne mogu da ostanu na Maldivima, izjavio je novoizabrani predsednik te ostrvske zemlje Mohamed Muicu.

Očekuje se da će novi predsednik Maldiva, koji je u drugom krugu izbora održanom u subotu pobedio svog protivkandidata, aktuelnog predsednika Ibrahima Soliha, redefinisati odnose sa Indijom i Kinom, prenosi Rojters.

Pobednik izbora Muicu podržava bliskle odnose sa Kinom i tokom svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kampanje zalagao se za sprovođenje kampanje koja je nazvana "Indija napolje" (sa Maldiva).

"Sve zemlje koje pristaju na našu promaldivsku politiku biće naši bliski prijatelji i saveznici. Vratićemo strane vojnike sa Maldiva", poručio je Muicu pred svojim pristalicama ne navodeći direktno nijednu stranu zemlju.

Koalicija koja je podržala Muiza obećala je da će prekinuti vojno prisustvo Indije koja u arhipelagu Maldiva ima nekoliko osmatračkih aviona i oko 75 pripadnika vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.