BIVŠI PREDSEDNIK MALDIVA POVREĐEN U EKSPLOZIJI: Ranjen i turista, još uvek se ne zna ko je odgovoran za napad (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2021, 00:36

BIVŠI PREDSEDNIK MALDIVA POVREĐEN U EKSPLOZIJI: Ranjen i turista, još uvek se ne zna ko je odgovoran za napad (FOTO)

Povređen i jedan turista.

Predsedavajući parlamenta i bivši predsednik Maldiva Mohamed Našid u stabilnom je stanju nakon što je danas povređen u eksploziji bombe ispred njegove porodične kuće, rekao je portparol njegove vladajuće Maldivske demokratske stranke.

Dvoje bliskih članova njegove porodice, koji su zatražili da se ne identifikuju zbog osetljivosti situacije, rekli su agenciji Rojters >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je Našid bio u svesnom stanju pre nego je primljen u bolnicu zbog zadobijenih povreda u napadu.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, a predsednik Maldiva Ibrahim Muhamed Solih, bliski saveznik Našida, potvrdio je da je u toku istraga o eskploziji u kojoj je povređen i jedan strani turista.

- Oštro osuđujemo napad na predsednika parlamenta i bivšeg predsednika Mohameda Našida večeras. Za kukavičke napade poput ovih nema mesta u našem društvu - napisao je u objavi na Tviteru ministar spoljnih poslova Abdula Šahid.

Strongly condemn the attack on Speaker of Parliament, President @MohamedNasheed this evening. Cowardly attacks like these have no place in our society. My thoughts and prayers are with President Nasheed and others injured in this attack, as well as their families.

— Abdulla Shahid (@abdulla_shahid) May 6, 2021

Našid, koji je postao prvi demokratski izabrani predsednik Maldiva 2008. godine, ostao je uticajna ličnost od napuštanja funkcije 2012. godine. Predsednik je vladajuće stranke i nakon povratka iz perioda u egzilu, na čelu je parlamenta od 2019.

Ovaj arhipelag je u prošlosti bio poznat po političkim nemirima, kao i islamističkom militantnom nasilju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.