BKTVNews ekskluzivno saznaje: Rizičnim viđanjima u socijalnim centrima prisustvuje policija!

Izvor: BKTV News, 26.Okt.2017, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BKTVNews ekskluzivno saznaje: Rizičnim viđanjima u socijalnim centrima prisustvuje policija!

Nove odluke posle ubistva Olge Lovrić i Maje Đorđević i njenog sina Mihaila.

Rizična viđanja dece i roditelja u kontrolisanim uslovima, odnosno u prostorijama Centra za socijani rad sada se odvija isključivo uz prisustvo pripadnika MUP-a, a udvostručeno je i fizičko obezbeđenje objekata Centara, ekskluzivno saznaje "BKTVNews".

Ove odluke usledile su nakon dva tragična događaja u Centrima za socijalni rad na Novom Beogradu i Rakovici u kojima su ubijeni Olga >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Lovrić, Maja Đorđević i njen četvorogodišnji sin Mihailo. U oba slučaja, zločin su počnili bivši supružnici.

"Gradski centar za socijalni rad u Beogradu je, zahvaljujući brzom reagovanju Ministzarstva za rad, preduzeo niz mera i aktivnosti posle ova dva tragična slučaja. Povećano je fizičko obezbeđenje, pa Gradski centar za socijalni rad u Beogradu umesto 18, sada obezbeđuje 34 angažovanih osoba", kažu za "BKTVNews" u Gradskom centru za socijalni rad.

Ministar Zoran Đorđević izdao je i naloge o postupanja u slučajevima pretnje po bezbednost zaposlenih ili korisnika ustanova socijalne zaštite.

"Svako ponašanje koje može da ugrozi bezbednost zaposlenih i korisnika, mora odmah da se prijavi policiji. Takođe, viđenje u kontrolisanim uslovima dece i roditelja, za koje stručni radnik proceni da je rizično, sada se odvija uz prisustvo pripadnika MUP-a, a realizovan je i dogovor o pojačanoj saradnja sa predstavnicima policije koji učestalo i redovno obilaze centre za socijalni rad", kažu u Gradskom centru.

Ministarstvo za rad izvršilo je i nadzor nad stručnim radom Centara za rad Novi Beograd i Rakovica,  za utvrđivanje konkretne odgovornosti stručnjaka koji su neposredno bili angažovani u radu na konkretnim predmetima.

"Izveštaj o sprovedenom postupku upućen je Prvom i Drugom osnovnom javnom tužilaštvu, kažu u Gradskom Centru za socijalni rad. Oni navode i da su formirane Grupe za koordinaciju pri tužilaštvima koje razmatraju sve rizične slučajeve, nove i one koji se od ranije nalaze na evidenciji Centra.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.