Ubuntu prečice za komandne linije

Izvor: ITsvet.com, 28.Jan.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubuntu prečice za komandne linije

Canonical će sledeće izdanje svog Ubuntu Linux operativnog sistema opremiti novim tipom interfejsa koji desktop korisnicima omogućava da izvršavaju funkcije za bilo koji program preko interfejsa komandne linije ili putem glasovne komande. Novi interfejs nosi naziv Head-Up Display, HUD, na kraju će zameniti menije u okviru Unity aplikacija, navodi se u saopštenju osnivača kompanije Canonical, Mark Shuttleworth-a. Prva verzija HUD-a biće deo Ubuntu 12.04 Long Term izdanja koje će biti objavljeno u toku aprila. Shuttleworth posebno naglašava činjenicu da HUD nudi veliki broj prednosti u odnosu na standardne menije.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

FastPictureViewer 1.7 Build 236

Izvor: ITsvet.com, 28.Jan.2012

FastPictureViewer dizajniran je prvenstveno za fotografije i odlikuju ga moćni alati koji vrše automatizovanje radnji kao što su kopiranje, pomeranje, brisanje fajlova, čuvanje za Web i mnogo toga još. FastPictureViewer nudi podršku za veliki broj formata uključujući Adobe DNG, plus specijalizovane...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.