Testirali smo: Telenor modem 42 – mobilni Internet

Izvor: Baguje.com, 26.Jul.2012, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Testirali smo: Telenor modem 42 – mobilni Internet

Od Telenora smo dobili Modem 42 na testiranje i prvi rezultati su odlični ! Pošto kažu da slika govori više od 1000 reči, pogledajte rezultat pre nego što pređemo na opis uređaja:

Pri ovoj brzini sam uspeo da preuzmem ISO fajl od 700 MB Ubuntu linuxa za oko 2 minuta !
Kao što sam rekao, Telenor modem 42 smo dobili od Telenora na testiranje a on dolazi u paketu koji izgleda otprilike ovako:

Kao što možete da vidite, u pitanju je kutija sa modemom >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << ZTE proizvođača, a u kutiji smo još dobili korisničko uputstvo i garanciju. U sam uređaj modema se stavlja SIM kartica, a ima i slot za MicroSD karticu kako bi uređaj mogli da koristite i kao USB fleš disk.

Ovaj modem se spaja sa računarom ili laptopom preko USB porta, i odmah nakon spajanja sa računarom uključuje se instalacioni program koji će instalirati “Telenor Internet” program na računar i ikonicu na vaš desktop. Spajanje na Internet putem ovog modema se vrši pokretanjem ikonice sa desktopa i klikom na dugme “Poveži se”. Nakon toga, unosite vaš PIN broj i uređaj je nakon svega nekoliko sekundi povezan na Internet.

Uz pomoć ovog programa možete i da šaljete SMS poruke ali imate i mogućnost pravljenja imenika kako bi to slanje poruka bilo lakše. U samom prozoru programa možete videti status veze (veza uspostavljena ili ne), tip veze (DC-HSPA+ znači da je konektovan na najbržu moguću konekciju trenutno) kao i brzinu trenutnog protoka i vreme trajanja konekcije.
Moram da napomenem da dostizanje maksimalne brzine od 42 MB jednostavno tehnički nije moguće, i to je kao i kod ADSL-a a i kod svih ostalih veza brzina u savršenim uslovima koje nikada nećete ostvariti iz više razloga. Ono što sam ja uspeo maksimalno postići je brzina koju možete videti na prvoj slici, a to je oko 33-35 MB po sekundi. Kao što rekoh, fajl od 700 MB sam preuzeo za 2 minuta ! Brzina prvenstveno zavisi od položaja na kome se nalazite (proverite mapu pokrivenosti pre nego što kupite uređaj, ukoliko vaš deo grada ili mesto nije pokriveno najvećom brzinom predlažem da pozovete Telenor i pitate ih kada je u planu da se i taj deo obezbedi ovom brzinom), tj. mesta na kom ste konektovani i opterećenja na mrežnom mestu gde ste konektovani.
E sad, što se tiče cene, ovaj modem je dostupan trenutno uz samo jedan tarifni paket u Telenoru, a to je paket “Surfuj više 50” uz  cenu od 2.990 RSD mesečno kod koga je mesečna pretplata 3.690 dinara sa PDV-om (mesečno plaćate i jednu i drugu cenu, ili jednokratno uređaj 12.000 dinara i onda plaćate samo cenu mesečne pretplate tarife). U paketu dobijate “neograničen Internet”, tj. 50 GB Interneta po maksimalnoj brzini od 42MB, gde 25GB možete koristiti u toku dana, a ostalih 25GB u toku noći (00:00-06:00), a nakon što potrošite ovih 50GB, ostaje vam neograničen Internet, potpuno besplatno ali na brzini od 256k (dovoljno za proveru pošte i surfovanje). Uz paket takođe dobijate 2000 SMS poruka besplatno. Više o paketu i detaljima možete pronaći na adresi http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Internet/Telenor-Postpaid-Internet/SURFUJ-VISE-tarifni-paketi/
Uređaj možete kupiti u Telenoru uz paket koji sam opisao ukoliko potpišete ugovor na najmanje 12 meseci, a ukoliko odlučite da ga potpišete na više od 12 meseci, onda možete i da uzmete neki Tablet ili Laptop računar po ceni od 1 dinar. Za više informacija o promocijama, cenama, tarifama i uređajima predlažem da posetite sajt Telenora na adresi http://www.telenor.rs

 

Post "Testirali smo: Telenor modem 42 – mobilni Internet" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 26. 07. 2012.
Kategorije: Headline, Internet, Vesti | Tagovi: modem 42, telenor




Pogledaj vesti o: Linux

Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.