Blog: Peđina beležnica, 07.Mar.2013, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikrotik i SysLog for Windows server

Izvor: http://pedja.supurovic.net/mikrotik-i-syslog-windows-server

Mikrotik kao i svaki drugi ruter može da loguje mnogo informacija. Međutim, pregled njegovog loga je nepraktičan, veoma ograničen,
Ako vam je potrebno da imate bolju analizu logova, neophodno je da logove beležite van mikrotik rutera. Za to se upotrebljavaju syslog serveri.
Prirodna radna platforma za syslog server je linuks operativni sitem. Ako ste orijentisani na vindouz, izbor je veoma sužen.
Sasvim korektan syslog server za vindous je Syslog for Windows. Program je besplatan i otvorenog koda. Radi kao vindouz servis.
Instalacija ovog programa je više nego jednostavna: preuzmete instalaciju, pokrenete je i kada se instalacioni program zatvori, syslog  […]
Related posts: TP-Link TL-SG2109WEB, VLAN i Mikrotik Mikrotik: više javnih IP na jednom interfejsu Mikrotik: Raspodela saobraćaja na više internet linkova (II deo)

Nastavak na Peđina beležnica...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Peđina beležnica. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Peđina beležnica. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.